Vill du lära dig mer om inbyggd/automatisk tillgänglighet?

Du som jobbar som webbredaktör inom offentlig sektor har möjlighet att delta i ett av Funkas EU-finansierade forskningsprojekt om inbyggd tillgänglighet i publiceringssystem. Var med och testa hur tekniken kan ge bättre stöd och hjälpa dig som vill publicera tillgängligt innehåll? Det kan du vara med och påverka!

Tillsammans med marknadsledande leverantörer av publiceringssystem har vi tagit fram funktioner för ökad tillgänglighet som ska fungera oavsett verktyg. Målet är att det ska vara lätt för redaktörer att göra rätt och resultatet av projektet kommer att släppas fritt för alla att använda.

För att säkerställa att de funktioner vi utvecklar verkligen hjälper redaktörer att uppfylla krav på tillgänglighet kommer vi att genomföra omfattande användartester. Om du vill bidra till bättre lösningar som hjälper dig att skapa ökad tillgänglighet är du välkommen att dela med dig av din erfarenhet och testa nya smarta funktioner.

Du kan göra testet när det passar dig genom att klicka på länken så kommer du automatiskt till testet och bestämmer själv hur stor del av testet du gör, men vi vill såklart att du genomför hela testet. Du kan delta på ett enskilt test eller bidra under en längre tid, det är helt upp till dig.

Användartestet om inbyggd/automatisk tillgänglighet (på engelska), öppnas i nytt fönster

Funka påverkar marknaden för publiceringsverktyg

Kontakt

Susanna Laurin

Titel: Forsknings- och innovationschef

susanna.laurin@funka.com (Susanna Laurin)

+46 8 555 770 61 (Susanna Laurin)